Bel ons (010) 288 48 68 of plaats een terugbelverzoek
Ga naar de inhoud
Klussen aan uw woning

Aanpassing aan uw woning

U mag uw woning naar eigen smaak inrichten. Voor kleine aanpassingen zoals nieuw behang of nieuwe vloerbedekking (met uitzondering van harde vloeren zoals laminaat of plavuizen) heeft u onze toestemming niet nodig. Voor grotere aanpassingen zoals bijvoorbeeld een nieuwe keuken, een schotel plaatsen, een vaste airco-unit, een nieuwe indeling van de woning, een dakkapel of het leggen van laminaat, vraagt u wel eerst toestemming aan ons. Wij noemen dit soort aanpassingen een "Zelfaangebrachte Voorziening (ZAV)".

Regels zelf klussen

U wilt iets verbouwen aan uw woning. Zorg dat u voldoet aan de volgende 5 regels:

  • De verandering aan de woning mag niet leiden tot overlast of hinder voor buren en/of omwonenden.
  • Als het voor onderhoud of werkzaamheden nodig is, moet u de aanpassing (gedeeltelijk) uit elkaar kunnen halen. Houd hier rekening mee bij het klussen.
  • Maakt u tijdens het klussen iets stuk aan uw huis? Of gaat er iets kapot aan uw aanpassing? Dan bent u zelf verantwoordelijk voor de reparatie en de kosten hiervan.
  • Voor uw en onze veiligheid staan wij aanpassingen aan gas-, water- en elektrische installaties alleen toe als ze uitgevoerd worden door een officiële installateur.
  • U bent zelf verantwoordelijk voor het aanvragen van een eventuele vergunning bij de gemeente. Wij vragen u wel als u een vergunning aanvraagt om dit aan ons te melden.

Wet maatschappelijke ondersteuning
Heeft u door een lichamelijke beperking behoefte aan een aanpassing in uw woning, zoals douchesteunen of een traplift, dan kunt u in veel gevallen aanspraak maken op de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Dit kunt u aanvragen bij uw eigen gemeente.

Hoe regelt u de aanvraag?

Als u een aanpassing aan uw woning wilt doen, kunt u dit aanvragen via ons online formulier. Na ontvangst van uw aanvraag ontvangt u binnen twee weken per post het besluit over uw aanvraag. Zorgt u er voor dat u de toestemmingsbrief binnen één maand ondertekend aan ons retour stuurt, anders vervalt de toestemming alsnog.