Ga naar de inhoud
De huur van uw woning of parkeerplaats kunt u op verschillende manieren opzeggen. Houd bij de opzegging rekening met de voorwaarden, zoals uw opzegtermijn. 

Veelgestelde vragen over huur opzeggen

Woont u in een huurwoning van Bright Wonen? Zeg dan tijdig schriftelijk de huur op. Heeft de woning een eigen water-, gas- en/of elektrameter, vergeet dan niet het contract met uw water- en energieleverancier op te zeggen.

Als u de huur wilt opzeggen, moet u dat minimaal 30 dagen voor de einddatum huurcontract doen. Dat is wettelijk zo geregeld. Opzegtermijn gaat in vanaf het moment van ontvangst van de getekende huuropzegging. De datum waarop het huurcontract eindigt, moet wel op een werkdag vallen. Dus niet op zaterdag, zondag of een feestdag.

Ja, de boiler dient u zelf nog bij Eneco op te zeggen. Klik hier voor de website van Eneco waar u alle informatie vindt voor uw situatie.

De opzegtermijn bij overlijden is gelijk aan de opzegtermijn bij verhuizen.

Bij overlijden van de huurder kunnen de nabestaanden de huurovereenkomst opzeggen. Wij hebben dan een kopie van de overlijdensakte nodig.

U kunt de huur op elke dag van de maand schriftelijk of per e-mail opzeggen. Houdt u er wel rekening mee dat de einddatum nooit in het weekend of op een feestdag kan vallen.

Er zijn meerdere manieren waarop u uw huur kunt betalen. Dit kan via een automatische incasso, per acceptgirokaart, via een eigen overschrijving of een pinbetaling bij ons op kantoor.

U kunt de huur op twee manieren opzeggen. Het makkelijkst doet u dit via een huuropzeggingsformulier uit uw woonmap. U kunt op het formulier zelf aangeven per wanneer u de huur opzegt. Dit kan op elke dag van de maand, maar het moet wel een werkdag (maandag tot en met vrijdag) zijn. Het mag geen feestdag zijn. Daarnaast kunt u de huur opzeggen door een brief te sturen naar Bright Wonen waarin u aangeeft dat per welke datum u de huur op wilt zeggen. Vergeet u hierbij niet de contactgegevens door te geven van de persoon met wie wij contact op mogen nemen voor de voorinspectie en eindoplevering

De huur moet voor de 1e van iedere maand bij ons binnen zijn.