Ga naar de inhoud

U bent op zoek naar een nieuwe woning. Hier leest u meer over de sociale huurwoningen van Bright Wonen.

Stappenplan woning huren

1

Inschrijven

Op de site van Bright Wonen kunt u een account aanmaken om te reageren op sociale huurwoningen. Dit kost eenmalig €17,-.

2

Reageren

Dagelijks wordt het actuele aanbod op de site van Bright Wonen vernieuwd. Als u ingelogd bent, ziet u het passende huuraanbod voor uw persoonlijke situatie.

3

Bezichtigen

Bent u als eerste kandidaat geselecteerd? Dan mag u de woning gaan bekijken. Soms nodigen wij meerdere kandidaten tegelijk uit. 

4

Gegevens aanleveren

Bent u na de bezichtiging enthousiast over de woning en de wijk? Dan heeft u kort de tijd om uw gegevens aan te leveren.

5

Controleren

Wij controleren zo snel mogelijk uw gegevens. 

6

Contract ondertekening

Zijn alle gegevens akkoord? Gefeliciteerd! U heeft een nieuwe woning. Wij sturen u een huurovereenkomst toe en u krijgt te horen wanneer u de sleutel krijgt.

Om een sociale huurwoning te krijgen is een inschrijving als woningzoekende nodig. De woningen die te huur zijn, worden aangeboden op de website van Woonnet Rijnmond. Op www.woonnetrijnmond.nl kunt u zich inschrijven als woningzoekende. De kosten van deze inschrijving zijn € 10,- per jaar. U dient elk jaar uw inschrijving zelf te verlengen. Wanneer u ingeschreven bent kunt u reageren op woningen die geadverteerd worden. U kunt reageren op 2 woningen tegelijk. Heeft u een woning gevonden die voor u passend is dan kunt u reageren door onderaan in de advertentie te klikken op 'perfect, deze woning wil ik', "reageren". Wanneer u dit gedaan heeft wordt u op de kandidatenlijst gezet. Afhankelijk van uw positie op deze lijst wordt u uitgenodigd voor een bezichtiging.

U kunt huurtoeslag aanvragen via de website van de Belastingdienst.