Bel ons (010) 288 48 68 of plaats een terugbelverzoek
Huurdersportaal

Bright Wonen draagt graag bij aan een duurzame samenleving.

Wanneer u interesse heeft in zonnepanelen dan kunt u via onderstaand formulier een verzoek indienen voor het plaatsen van zonnepanelen.

Wilt u liever meer informatie over zonnepanelen via Bright Wonen? Op onze website kunt u hier alle informatie vinden.

 

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

   

Gaat u zelf zonnepanelen aanschaffen voor uw woning dan wordt de installatie vanzelfsprekend uw eigendom. Dit houdt in dat u geen huurverhoging hoeft te betalen aan Bright Wonen omdat u zelf de kosten van de installatie zonnepanelen draagt.

Wanneer Bright Wonen zonnepanelen laat plaatsen op een dak worden de zonnepanelen het eigendom van Bright Wonen. De huurder heeft het gebruik van de zonnepanelen en profiteert dan ook van de gratis energie die ermee wordt opgewekt. Bright Wonen maakt echter kosten voor de zonnepanelen en deze brengen wij bij u in rekening. Dit ziet u terug in de vorm van een maandelijkse huurverhoging. De hoogte van deze huurverhoging verschilt per woning en kunt u opvragen bij ons.

Zonnepanelen kunnen op elk dak worden geplaatst, zowel op een plat dak als een schuin dak met dakpannen, leisteen of golfplaten. Ook op een rieten kap zijn zonnepanelen mogelijk. Zonnepanelen kunnen ook op de gevel worden geplaatst, of als zonneluifel.

 

 

Een zonnepaneel bestaat uit zonnecellen. Die zijn gemaakt van een materiaal, meestal silicum, dat alleen stroom geleid als er licht op valt. Zodra de zon op het paneel schijnt, ontstaat er een elektrische stroom tussen de positieve lading bovenop de cel en de negatieve lading eronder. Dat heet gelijkstroom.