Ga naar de inhoud

De huur van uw woning of parkeerplaats kunt u op verschillende manieren opzeggen. Houd bij de opzegging rekening met de voorwaarden, zoals uw opzegtermijn. 

Veelgestelde vragen over huur opzeggen

Woont u in een huurwoning van Bright Wonen? Zeg dan tijdig schriftelijk de huur op. Heeft de woning een eigen water-, gas- en/of elektrameter, vergeet dan niet het contract met uw water- en energieleverancier op te zeggen.

Als u de huur wilt opzeggen, moet u dat minimaal 30 dagen voor de einddatum huurcontract doen. Dat is wettelijk zo geregeld. Opzegtermijn gaat in vanaf het moment van ontvangst van de getekende huuropzegging. De datum waarop het huurcontract eindigt, moet wel op een werkdag vallen. Dus niet op zaterdag, zondag of een feestdag.

Ja, de boiler dient u zelf nog bij Eneco op te zeggen. Klik hier voor de website van Eneco waar u alle informatie vindt voor uw situatie.

De opzegtermijn bij overlijden is gelijk aan de opzegtermijn bij verhuizen.

Bij overlijden van de huurder kunnen de nabestaanden de huurovereenkomst opzeggen. Wij hebben dan een kopie van de overlijdensakte nodig.

U kunt de huur op elke dag van de maand schriftelijk of per e-mail opzeggen. Houdt u er wel rekening mee dat de einddatum nooit in het weekend of op een feestdag kan vallen.